Ваги для їдальні

размещено в: Блог | 0

Продаємо функціональні, зручні, практичні та недорогі порційні ваги для їдальні, ціна виробника, оплата післяплатою та безготівковим розрахунком, доставка по Україні та гарантія від виробників.

Чим зручні ваги для їдальні

Сучасна їдальня вже давно не нагадує заклади громадського харчування минулого століття, ні своїм інтер’єром, ні кількістю страв, ні ставленням клієнта.

Спільне між їдальнями минулого та сьогоднішнього дня – це самообслуговування у виборі страв на роздачі та недорога вартість обіду.

Невисока ціна і смачна їжа з можливістю поїсти на обід першу, а також другу страви і компот, стали головною перевагою сучасних їдалень, які подобаються сьогодні не тільки студентам і робітникам, але відвідуються офісними працівниками, мандрівниками, водіями та людьми всіх без винятку професій. Молодість і смачно недорого поїсти.

Популярність їдальні сьогодні настільки висока, що ці заклади все частіше відкриваються не тільки на виробництві, при школах, інститутах та адміністративних установах, а й біля вокзалів, базарів, у парках, у торгових центрах і на центральних вулицях наших міст.

Крім студентської та робочої їдальні, сьогодні є чимало сімейних, а також закладів громадського харчування для любителів вегетаріанської та вегетаріанської кухні.

Така висока популярність недорогих закладів громадського харчування безперечно народжує пропозицію, яка для задоволення попиту, що зростає, дає можливість відкривати нові їдальні в містах і робить цей бізнес досить вигідним і прибутковим.

Нехай у громадському харчуванні і немає вишуканих страв, зате прості страви, приготовані на потоці, недорогі та смачні, а це подобатися споживачам, які завжди не проти смачно та недорого поїсти.

Для відкриття закладу громадського харчування необхідний штат професійних кухарів та спеціалізоване кухонне обладнання, меблі та кухонне приладдя, але також, важливі та необхідні електронні фасувальні ваги для їдальні, які будуть надточними, надійними та зможуть забезпечити проведення зважування працюючи в умовах кухні, при високому рівні вологості та в умовах різкої зміни.

Як вибрати ваги для їдальні

Їдальня, за кількістю та різноманітністю страв, які щодня готуються кухарями, значно перевершує будь-який інший заклад громадського харчування.

Такий великий обсяг страв пов’язаний з широтою цільової аудиторії та її смаковим уподобанням, оскільки звичайна їдальня повинна однаково задовольнити і смаки любителя м’яса та вегетаріанця, запропонувати рибні страви і ті, що підходять дітям, забезпечити широту вибору гарнірів та перших страв, випічки та кондитер.

Всі ці страви складаються з продуктів харчування, які необхідно приготувати, але в той же час кожна страва в їдальні – це порція, яка має свої інгредієнти та свою вагу.

Тільки точно розділивши приготовлену їжу на порції можна зробити їдальню рентабельною та прибутковою, оскільки, на відміну від ресторану, страви тут справді готуються одночасно у великій кількості і при цьому кожна окрема порція має досить невисоку вартість.

Допомогти в закупівлі та прийомі продуктів від постачальників, а також у поділі приготовленої їжі на порції допоможуть спеціалізовані фасувальні порційні ваги для їдальні.

Вибираючи електронні ваги, які будуть використовуватися на кухні в їдальні, важливо підібрати ту модель, яка за своїми технічними та функціональними характеристиками дасть можливість зважувати такі різні за питомою вагою та обсягом продукти харчування як:

  • сир
  • риба
  • м’ясо
  • борошно
  • олія
  • цукор
  • крупи
  • овочі
  • фрукти
  • ковбасні вироби
  • макаронні вироби
  • кондитерські вироби

і багато інших продуктів харчування, які можуть використовуватися для приготування страв у їдальні.

Незалежно від того, яка саме страва готуватиметься всі її інгредієнти повинні бути ретельно зважені, оскільки тільки так досягається не тільки ситість і калорійність, але фіксована вага порції, яка завжди вказується в меню їдальні і дорівнює вартості, яку оплачує клієнт.

Крім важливості розподілу готової страви за порціями, необхідно пам’ятати про те, що деякі страви складаються з декількох інгредієнтів, а дотримання правильної пропорції між ними є необхідною умовою для досягнення потрібного смаку.

Забезпечити точність зважування, продуктів необхідних для приготування страв та порцій вам допоможуть електронні порційні ваги, які повністю адаптовані до умов роботи на кухні їдальні, відрізняються високою точністю зважувань і надійністю в роботі.

Для того щоб в умовах інтенсивного зважування забезпечити оперативність проведення ваговимірювальних операцій порційні ваги оснащені широким функціоналом та технічними можливостями, що дозволяють максимально оптимізувати та прискорити процес фасування та зважування.

Експлуатація порційних ваг на кухні їдальні, де різкі перепади температурного режиму та рівня вологості справа звичайна і звична, передбачає вибір ваговимірювального обладнання з високим класом захисту платформи ваги, електроніки ваг і тензометричного датчика.

Високий рівень захисту від впливу вологи, перепадів температурних режимів і механічних пошкоджень забезпечує корпус тензодатчика, а також вагома платформа, яка зроблена з харчової антикорозійної нержавіючої сталі, яка завдяки своїм особливим технічним характеристикам матеріалу в повній мірі відповідає діючим санітарно-гігієнічним вимогам і нормам. дихає.

Незважаючи на досить високі технічні та функціональні можливості, максимальний клас захисту та високий рівень точності, електронні порційні ваги не дуже дорогі, а в асортиментній лінійці нашого магазину є чимало моделей та економ класу з бюджетною, невисокою ціною.

Незважаючи на невисоку вартість електронні фасувальні ваги точні, зручні, практичні, надійні та довговічні у роботі.

Найголовніше, правильно вибрати ту модель ваг, яка зможе за своїми експлуатаційними характеристиками, номінальним робочим навантаженням, габаритами та дискретністю забезпечити інтенсивне зважування продуктів і порцій у вашій їдальні.

Ваги для їдальні платформа

Габарити вагової платформи дуже важливі оскільки вони припускають не тільки наявності відповідного вільного місця на кухні, але і можливість проведення зважування використовуваних продуктів, так щоб вони вільно поміщалися на платформі ваги і в той же час не звисали з неї, а бажано були навпаки, розміщені по центру, що і забезпечує точність проведення зважування.

З урахуванням того, що на вагах в їдальні зважуватимуться продукти різного об’єму і довжини, компактна платформа навряд чи буде актуальна з точки зору зручності.

Для їдальні перш за все рекомендуємо порційні ваги з широкою платформою:

  • 190х250 мм
  • 195х245 мм
  • 195х260 мм
  • 230х260 мм
  • 230х280 мм
  • 235х300 мм
  • 250х250 мм
  • 280х300 мм
  • 290х310 мм

Ваги для їдальні дискретність

Кожна окрема модель порційних ваг за експлуатаційними можливостями обмежена під час проведення зважування та фасування найбільшою та найменшою номінальною межею.

У той самий час найбільша межа зважування пропорційна і пов’язана з кроком дискретності звіту.

Чим нижче номінальне робоче навантаження порційних ваг, тим вищий рівень точності і коротший крок звіту дискретності і навпаки, чим вище максимальна межа зважування, тим ширший крок звіту шкали дискретності.

Вибір фасувальних ваг за показниками номінального робочого навантаження та звіту дискретності завжди індивідуальний, оскільки необхідно враховувати, яка максимальна вага, за один раз зважується на вагах, особливо в тому випадку, якщо вони використовуються не тільки для визначення пропорції інгредієнтів та величини порцій, а й для прийому продуктів у постачальників.

Дискретність також є індивідуальним показником, оскільки рівень кроку звіту залежить від величини порцій, специфіки страв та інгредієнтів, необхідних для їх приготування.

Знаючи про те, що всі порційні електронні ваги завжди за номінальними навантаженнями і дискретності підбираються суто індивідуально, кожен з виробників представляє в нашому каталозі не просто широку, а ще й досить варіативну лінійку фасувальних ваг, як за показниками найменшої і найбільшої межі зважування, так і отримати для своєї їдальні електронні ваги з найбільшою межею зважування:

  • 1 кг
  • 2 кг
  • 3 кг
  • 5 кг
  • 6 кг
  • 10 кг
  • 15 кг
  • 25 кг
  • 30 кг
  • 40 кг

Дискретність шкали звіту у моделях електронних порційних ваг відповідно становить:

0.01 г

0.05 г

0.1 г

0.5 г

1 г

2 г

5 г

10 г

Ваги для їдальні функціонал

Фасувальні порційні ваги, які використовуються в їдальні, з урахуванням інтенсивності зважувань, що проводяться, повинні бути функціональними.

Саме широта функціоналу дає додаткові можливості переваги при зважуванні, що дозволяє максимально прискорити, спростити і полегшити фасування інгредієнтів і готових порцій.

Кожна окрема модель фасувальних порційних ваг оснащена індивідуальними та базовими функціональними можливостями і відповідно, чим ширший функціонал, тим вища ефективність та вартість ваговимірювального обладнання.

У той же час, функції, які закладені у фасувальні ваги на базовому рівні виробником, будуть цілком достатніми для проведення точного зважування та фасування у їдальні.

Найбільш оптимальний варіант функціональних можливостей для порційних ваг у їдальні:

  • дозування при зважуванні та фасуванні
  • штучний підрахунок однакових за вагою продуктів харчування
  • тарування
  • підсумовування кількох зважувань
  • пам’ять за номінальною вагою
  • порт для підключення РРО та комп’ютера
  • авто обнуління після зняття порції з вагомої платформи
  • автоматичний перехід у сплячий режим та відключення при тривалій паузі

Такими широкими функціональними можливостями сьогодні наділені практично всі моделі електронних порційних ваг.

Незважаючи на те, що це базові функціональні характеристики, вони зможуть повною мірою забезпечити ефективну роботу ваги в їдальні, проведення точного зважування, визначення маси тари або підсумовування результатів декількох зважувань за вагою.

Такого функціоналу буде цілком достатньо й у тому випадку, коли зважування проходить у звичайному режимі та при піку напливу відвідувачів.

Розглядаючи більш детально функціонал фасувальних терезів, важливо звернути увагу насамперед на функцію визначення маси тари, оскільки, вибираючи салати та рибу в їдальні, клієнти не замовляють страву на роздачі, а беруть уже готову порцію, що була зважена на тарілці.

Оплата порції дорівнює її розмірам і вага тарілки не повинна бути врахована, тому маса тари визначається заздалегідь і вноситься на згадку про терези.

Така сама ситуація і при зважуванні інгредієнтів для приготування страв, оскільки всі вони фасуються і зважуються у певній тарі, але для приготування правильної страви важлива точна вага продуктів у чистому вигляді без урахування тарілки.

І в цьому випадку, завдяки функції тарування, вага тари визначається заздалегідь, заноситися в пам’ять терезів, після чого, при проведенні зважування віднімається і виходить чиста вага продуктів.

Внесення в пам’ять електронних фасувальних ваг інгредієнтів за необхідною вагою, необхідною для приготування тієї чи іншої страви дає можливість не помилитися, навіть при дуже високій інтенсивності зважувань.

Опція пам’яті буде корисна і при великій кількості порцій, що зважуються за вагою.

На кожен показник фіксованої ваги, внесеної в пам’ять фасувальних ваг, встановлюється звуковий сигнал, який сповіщає у тому випадку, якщо норма встановленої ваги при проведенні фасування була перевищена або навпаки нижче мінімального значення.

Режим дозування в порційних вагах також дуже зручний насамперед у тому випадку, якщо проводитися доливання або досипка, для досягнення максимально точної ваги.

Особливо ця опція буде корисна при приготуванні та фасуванні, приправ та соусів.

Підсумовування результатів кількох зважувань, важливо в тому випадку, якщо для приготування страви проводитися зважування велика кількість необхідних інгредієнтів.

Також, ця опція буде корисна для визначення точної ваги однієї і тієї ж страви, приготовленої у великій кількості, перед його фасуванням на порції.

Знаючи загальну питому вагу продукту набагато простіше правильно розрахувати, скільки порцій готової каші або салату вийде, за якою ціною і з яким прибутком вони продаватимуться.

Авто обнуління економить час, витрачений при проведенні зважування великої кількості порцій, оскільки не відволікає співробітника їдальні від необхідності виконувати механічну дію, щоразу, коли порція знімається з вагомого майданчика ваг.

Оновлення даних на екрані дисплея буде здійснюватися автоматично і дасть можливість збільшити інтенсивність зважувань, що проводяться в рази.

Ваги для їдальні характеристики

Технічні можливості фасувальних ваг, що використовуються в їдальні не менш важливі, ніж функціонал, оскільки впливають на зручність, простоту та швидкодію персоналу та дають можливість максимально оптимізувати процес проведення зважування та фасування.

Технічні та експлуатаційні характеристики фасувальних ваг для їдальні, на які важливо звернути увагу при виборі моделі ваговимірювального обладнання:

  • клас захисту корпусу ваг
  • клас захисту платформи ваг
  • матеріал платформи
  • клас захисту тензодатчика
  • клас захисту дисплея
  • підсвічування екрана дисплея
  • кнопки клавіатури
  • економ режим роботи
  • живлення від мережі 220В
  • робота від акумулятора в автономному режимі
  • час у режимі безперервного зважування при автономній роботі
  • температурний режим роботи

Для того щоб співробітники їдальні не напружували зір при високій інтенсивності фасування дисплей ваг відрізняється яскравим екраном табло і оснащений додатковим підсвічуванням.

Цифри на екрані дисплея по висоті, залежно від обраної моделі, можуть бути невеликими 10-15 мм або дуже високими 25-30 мм.

Залежно від обраної моделі дисплей електронних фасувальних ваг може бути світлодіодним або рідкокристалічним.

Світлодіодний дисплей екрана яскравіший, менш сприйнятливий до перепадів температур, але водночас не економний при автономній роботі.

Рідкокристалічний дисплей індикатора, навпаки, менш яскравий, погано працює при високих і низьких температурах, зате економний і дуже вигідний по споживанню енергії в тому випадку, якщо порційні ваги експлуатуються в автономному режимі роботи.

Корпус фасувальних ваг, так само залежно від класу захисту та обраної вами моделі, може бути зроблений з металу, товстого пластику або з нержавіючої сталі.

Найбільш захищеними та довговічними при експлуатації на кухні їдальні будуть, безумовно, порційні електронні ваги в захисному корпусі з антикорозійної нержавіючої сталі, оскільки ця сталь не схильна до окислення, іржі і повністю не сприйнятлива до механічних пошкоджень.

Терези порційні в корпусі з пластику або металу незважаючи на нижчий рівень захисту, так само зможуть досить довго і надійно прослужити вам, але при виборі моделі обов’язково звертайте увагу на рівень захисту від вологи.

Будь-які фасувальні ваги прослужать у вашій їдальні надійно і довго насамперед у тому випадку, якщо співробітники будуть дбайливо ставитися до них.

На кожну представлену в нашому каталозі модель фасувальних електронних ваг повною мірою поширюється гарантія заводу виробника, яка становить від одного року до трьох років, але найчастіше, завдяки високій якості, порційні ваги, представлені в каталозі нашого магазину, працюють набагато довше, ніж зазначено в гарантійному талоні.

Де купити ваги для їдальні

Вибір електронних фасувальних порційних ваг для закладів громадського харчування сьогодні досить широкий і максимально різноманітний, що дає можливість купити ваги для їдальні в будь-якій модифікації від бюджетного та недорого варіанта до високоточних і широко функціональних моделей.

Ознайомившись уважно з технічними можливостями та експлуатаційними характеристиками, отримавши консультацію наших продавців, ви завжди зможете вибрати ідеальну за функціоналом, габаритами та вартістю модель фасувальних ваг, які допоможуть оптимізувати процес проведення зважування та фасування на кухні їдальні.

Отримуючи прямі поставки від заводів виробників ваговимірювального обладнання, ми даємо можливість нашим клієнтам придбати надійні та практичні в роботі, функціональні зручні, а головне недорогі порційні ваги для їдальні.

Ми завжди недорого продаємо ваги для їдальні ціна виробника. В нашому інтернет магазині ви зможете вибрати та купити порційні  ваги післяплатою та безготівковим розрахунком, доставка по Україні поштовими компаніями.